Publikavimo data: 2024-09-17
Kiaušiniu įdarytos bulvės
Sočios ir aromatingos bulvės, įdarytos kiaušiniais, gali būti patiekiamos ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Daugiausia vitaminų ir mikroelementų išsaugo būtent keptos bulvės su lupena, bulvės su lupenomis. Taip yra dėl to, kad naudingiausia gumbų dalis yra arčiau paviršiaus. Krakmolo buvimas turi įtakos daržovės skoninėms savybėms ir jos elastingumo laipsniui. Kepimui geriau imti didelius, daug krakmolo turinčius gumbus, jie gerai išlaiko formą.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Visą paviršių subadykite šakute, pasūdykite, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje 80-90 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Šoninę supjaustykite juostelėmis, o svogūną susmulkinkite. Supjaustytą šoninę sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite 3-4 minutes. Tada sudėkite smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami kepkite dar 6-8 minutes. Tuo tarpu nupjaukite bulvių viršūnėles ir išimkite jų viduriukus. Užpilkite bulvių košę sviestu ir sutrinkite šakute arba grūstuvu. Sudėkite šoninę, svogūną, tarkuotą sūrį, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite bulves. Sudėkite bulves į kepimo indą ir užpilkite įdaru. Įmuškite kiaušinį ir užpilkite jį ant įdaro. Pašaukite kepimo skardą į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 10-12 minučių.
Kategorijos