Publikavimo data: 2024-04-02
Kiaušinių tartaletės
Jau daugiau nei 8 šimtmečius tartaletės yra neatsiejamas kiekvienos šventės atributas. Jie išpopuliarėjo valdant Ričardui III. Tačiau tuomet tartaletės buvo vadinamos atvirais pyragais. Tik XX amžiuje šis užkandis įgavo modernią formą. Miniatiūriniai krepšeliai su įdaru sukuria šventinę atmosferą ir patraukia dėmesį elegantiška išvaizda bei įdarų įvairove. Ne išimtis ir kiaušinių pyragėlių receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Kiaušinius ir lydytą sūrį sutarkuokite, sudėkite į gilų dubenį, įmaišykite per presą išspaustą česnaką. Užpilkite ingredientus majonezu ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Įdarą įdarykite į pyragėlius. Šviežią arba marinuotą agurką supjaustykite žiedais ir sudėkite ant smėlio krepšelio dugno. Ant viršaus sudėkite kiaušinių ir sūrio įdarą. Ant jo savavališkai išdėliokite per pusę perpjautas alyvuoges. Kiaušinių tartaletės paruoštos!
Kategorijos