Publikavimo data: 2024-02-04
Kijevo stiliaus kotletai receptas
Kijevo kotletai yra klasika. Su šiuo patiekalu susiję daug legendų ir istorijų. Pavyzdžiui, pasakojama, kad Kijevo kotletas buvo toks populiarus, kad sovietiniuose viešbučiuose prie jo buvo pridedamas saugos vadovas: svečiai buvo įspėjami apie pavojų nudegti karštu aliejumi. Taigi šie klasikiniai filė kotletai nėra tokie jau nekenksmingi. Tačiau juos ruošti saugu - tai garantuoja mūsų žingsnis po žingsnio receptas.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir padėkite į šaldytuvą. Vištienos krūtinėlę išvalykite nuo riebalų pertekliaus ir plėvelės, įmuškite kiaušinius su druska ir pipirais. Paruoškite keptuvę.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę padalykite į du gabalus ir gerai uždenkite maistine plėvele. Pagardinkite prieskoniais.
Žingsnis 3
Į kiekvienos filė vidurį įdėkite po kubelį šalto sviesto ir susukite, kad gautųsi pailgas paplotėlis.
Žingsnis 4
Panardinkite kotletus į kiaušinį, tada į miltus, tada į kiaušinį ir džiūvėsėlius. Rankomis suformuokite storą džiūvėsėlių sluoksnį.
Žingsnis 5
Kepkite, kol taps auksinės spalvos.Paruoštus kotletus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Žingsnis 6
Patiekite kotletus su mėgstamu garnyru.
Kategorijos