Publikavimo data: 2024-03-23
Kiniški jautienos agurkai
Kepti jautienos, agurkų, salierų ir paprikų griežinėliai sojos padaže ant mišrių salotų - skanus, šviežias ir pikantiškas kinų virtuvės patiekalas. Jį galima patiekti ir kaip šiltas salotas, ir kaip lengvą karštą patiekalą. Kepti agurkai labai primena keptas cukinijas, tačiau kartu patiekalui suteikia neįprastumo. Į jautieną su agurkais įpilkite laimo sulčių ir žievelės, tada patiekalas taps dar egzotiškesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Supjaustykite jautieną mažomis plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Nupjaukite pusę paprikos ir išimkite šerdį. Supjaustykite papriką griežinėliais.
Žingsnis 3
Agurką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Salierą įstrižai supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite jautieną ir kepkite ant didelės ugnies 2-3 minutes.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite papriką, salierą ir agurką. Kartu pakepinkite dar 2 minutes.
Žingsnis 8
Supilkite sojų padažą, išmaišykite ir kepkite, kol pusė padažo išgaruos. Pagardinkite pipirais. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Giliame dubenyje rankomis susmulkinkite aisbergo salotas, sudėkite špinatus ir rukolą.
Žingsnis 10
Į salotų mišinį sudėkite jautienos kepsnį ir daržoves. Išmaišykite.
Žingsnis 11
Jautieną su daržovėmis ir žolelėmis sudėkite į lėkštę. Pabarstykite sezamo sėklomis ir žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos