Publikavimo data: 2025-08-17
Kiniškos kiaulienos salotos
Gausios ir visada skanios kiaulienos salotos tinka ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Pagal mėsos paruošimo technologiją ne itin sultinga kiauliena tampa nepaprastai minkšta. O Azijos virtuvėje tradiciškai naudojamas sojų padažas, sezamų aliejus ir sezamų sėklos neleidžia neįvertinti šių kiniškų salotų pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais. Mėsą užpilkite sojų padažu. Palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir marinuokite acte.
Žingsnis 3
20 minučių marinuotą mėsą apibarstykite krakmolu, gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paprikas supjaustykite griežinėliais, o žaliuosius svogūnus - plunksnelėmis.
Žingsnis 5
Paprikas 2-3 minutes greitai apkepkite aliejuje. Išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 6
Mėsą panardinkite į likusį nuo paprikų kepimo likusį aliejų ir greitai kepkite, kol paruduos. Išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 7
Dubenyje sumaišykite mėsą, paprikas, abiejų rūšių svogūnus, smulkiai supjaustytas prieskonines žoleles, sezamo sėklas ir trintą česnaką. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos