Iš kiaulių ausų paprastai gaminami šaltibarščiai, tačiau iš jų taip pat galima pagaminti labai originalių ir gardžių patiekalų. Vienas iš jų - marinuotos ausys su korėjietiškomis morkomis. Tai šaltas užkandis, kuris tiks ir prie alaus, ir kaip puikus šventinio stalo skanėstas. Tokį neįprastą patiekalą galite paruošti įvairiais būdais.
Žingsnis 1
Kiaulių ausis kuo kruopščiau nuplaukite, išvalykite jas peiliu. Minkštąją dalį nupjaukite, jos neprireiks. Užkaiskite vandenį ant ugnies, įberkite šiek tiek druskos ir virkite ausis apie 1,5-2 valandas.
Žingsnis 2
Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas korėjietiškoms morkoms skirta tarka. Kuo didesnė morka, tuo patogiau ją sutarkuoti. Įberkite druskos, suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite rankomis, šiek tiek paspauskite morką, kad išsiskirtų sultys. Supjaustykite svogūną žiedais ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Į morkas sudėkite svogūną, actą ir česnaką. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Atvėsinkite sultinyje virtas kiaulienos ausis ir supjaustykite nedideliais ir ne per ilgais šiaudeliais. Plonai supjaustytos ausys geriau marinuosis
Žingsnis 4
Į ausis įpilkite pašildyto, karšto augalinio aliejaus. Sumaišykite ausis su morkomis ir 10-12 valandų padėkite į šaldytuvą.