Kinkiniai garlaivyje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Kinkiniai garlaivyje

Gruziniškas chinkali yra vienas iš klasikinių Kaukazo patiekalų, garsėjantis savo sodrumu ir nuostabiu prieskonių bei žolelių skoniu. Gruzijos kaimuose chinkali verdama dideliame katile ant ugnies. Kad chinkali gaminimas būtų modernesnis, padės garintuvas, su kuriuo galėsite juos paruošti, negaišdami laiko prie karšto puodo. Be to, garintuve khinkali garantuotai neišvirs, o brangus įdaras ir apetitą žadinantis sultinys neišsilies.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kinkiniai garlaivyje Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Persijokite miltus į gilų, platų dubenį. Suberkite druską, įmuškite 2 kiaušinius, supilkite augalinį aliejų ir po truputį pildydami karštą vandenį užminkykite gana standžią, bet ne per stangrią, elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite ją 15 minučių.

Žingsnis 2

Kinkiniai garlaivyje Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite peiliu arba sutrinkite blenderiu. Susmulkinkite švarias petražoles. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūną, druską, maltus juoduosius pipirus, aitriosios paprikos ir žiros prieskonius bei susmulkintas petražoles. Maltą mėsą gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Kinkiniai garlaivyje Žingsnis 3
Išformuokite khinkali. Tešlą iškočiokite į storą dešrą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į bent 10 cm skersmens apskritimą. Į kiekvieno apskritimo vidurį šaukštu dėkite vienodą kiekį įdaro ir užspauskite khinkali, suformuodami tvarkingas klostes. Paskutinę klostę užlenkite ant pirmosios ir šiek tiek susukite gautą uodegą. Žalius khinkali sudėkite ant medinės lentos arba miltais pabarstyto stalo nedideliu atstumu vieną nuo kito.

Žingsnis 4

Kinkiniai garlaivyje Žingsnis 4
Paruoškite khinkali. Į garintuvą įpilkite tiek vandens, kiek reikia pagal jo dydį, į vandenį įberkite lauro lapų ir juodųjų pipirų. Ištepkite garintuvo groteles sviestu ir sudėkite ant jų khinkali 1-2 cm atstumu vienas nuo kito, kad nesuliptų. Įjunkite garintuvą ir virkite khinkali 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos