Publikavimo data: 2024-06-13
Kivių kepsnys
Kotletas su kiviais - patiekalas kulinarinių eksperimentų mėgėjams. Kiaulienai gaminti geriau imti kiaulieną. Geriausia - galinę kiaulienos dalį arba sprandinę. Kivį rinkitės pagal odelę - ji turi būti sausa, puri, be įdubimų ir įtrūkimų. Pats vaisius turėtų būti vidutiniškai kietas. Per minkšti egzemplioriai yra pernokę ir ne tokie skanūs. Kepimui imkite kietą sūrį, pavyzdžiui, rusišką arba olandišką sūrį.
Žingsnis 1
Apkepkite kotletus. Mėsą supjaustykite ne storesniais nei 1,5 cm griežinėliais. Įtrinkite plaktuvu ir lengvai įtrinkite druskos bei pipirų į paviršių. Kepkite šiek tiek aliejaus po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus su kiviais. Sudėkite kotletus ant kepimo skardos. Nulupkite kivius, supjaustykite juos apskritimais ir išdėliokite ant mėsos. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje 20-25 min.
Kategorijos