Klasikinė aštrioji adžika receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-03

Klasikinė aštrioji adžika receptas

Adžika laikomas universaliu prieskoniu ne tik savo gimtinėje - Abchazijoje, Kaukaze ar Gruzijoje, bet ir visoje Rusijoje. Jis puikiai tinka mėsos patiekalams, marinatams, sriuboms, salotoms ir daržovėms troškinti. Aštrūs raudonieji pipirai prieskoniui suteikia pikantiškumo, o dėl pomidorų ir česnakų ajika būna labai sultinga ir aromatinga.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
28 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.17/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 2

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.

Žingsnis 3

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 4

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 4
Iš aitriųjų paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Niekada netrinkite akių po aitriųjų paprikų pjaustymo. Būtinai nusiplaukite rankas.

Žingsnis 5

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 5
Sudėkite pomidorus į trintuvo indą ir sumaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 6
Tada supilkite pomidorus į puodą ir pastatykite puodą ant ugnies. Maišydami virkite 10-15 minučių.

Žingsnis 7

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 7
Į pomidorus sudėkite aitriąsias paprikas ir česnakus.

Žingsnis 8

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 8
Į puodą įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir užvirinkite adžiką. Virkite dar 7-10 minučių.

Žingsnis 9

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 9
Leiskite išvirtai adžikai šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 10

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 10
Šiek tiek atvėsusią adžiką paskirstykite į serviravimo indelius. Gero apetito!

Žingsnis 11

Klasikinė aštrioji adžika receptas Žingsnis 11
Adžika bus puikus mėsos ir daržovių patiekalų pagardas arba savarankiškas vegetariškas užkandis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos