Publikavimo data: 2024-02-03
Klasikinė aštrioji adžika receptas
Adžika laikomas universaliu prieskoniu ne tik savo gimtinėje - Abchazijoje, Kaukaze ar Gruzijoje, bet ir visoje Rusijoje. Jis puikiai tinka mėsos patiekalams, marinatams, sriuboms, salotoms ir daržovėms troškinti. Aštrūs raudonieji pipirai prieskoniui suteikia pikantiškumo, o dėl pomidorų ir česnakų ajika būna labai sultinga ir aromatinga.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Iš aitriųjų paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Niekada netrinkite akių po aitriųjų paprikų pjaustymo. Būtinai nusiplaukite rankas.
Žingsnis 5
Sudėkite pomidorus į trintuvo indą ir sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Tada supilkite pomidorus į puodą ir pastatykite puodą ant ugnies. Maišydami virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 7
Į pomidorus sudėkite aitriąsias paprikas ir česnakus.
Žingsnis 8
Į puodą įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir užvirinkite adžiką. Virkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 9
Leiskite išvirtai adžikai šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 10
Šiek tiek atvėsusią adžiką paskirstykite į serviravimo indelius. Gero apetito!
Žingsnis 11
Adžika bus puikus mėsos ir daržovių patiekalų pagardas arba savarankiškas vegetariškas užkandis.
Kategorijos