Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinė burokėlių sriuba
Burokėlių sriuba taip pat dažnai vadinama burokėlių sriuba. Burokėlių sriuba yra daržovių sriuba, kuri praturtins organizmą reikalingais elementais ir vitaminais bei džiugins sodriu vištienos sultinio skoniu. Yra daugybė burokėlių sriubos variantų: užpilama kefyru ar rūgpieniu, verdama iš virtų ar keptų burokėlių, tačiau šis receptas yra klasikinis.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite blauzdas, kad užvirtų. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, įkaitinkite keptuvę ir sudėkite svogūną, kubeliais supjaustytas ir sutarkuotas morkas. Kepkite 3-5 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite daugiau pomidorų ir saldžiųjų paprikų. Viską kartu kepkite 5 minutes, tada įpilkite pomidorų pastos ir šiek tiek vandens. Keptuvės turinį troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Į puodą su mėsa sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada sudėkite tarkuotus burokėlius ir virkite dar 5 minutes. Po to į sriubą įberkite dar kepsnio, druskos, pipirų ir prieskonių.
Žingsnis 5
Likus 5 minutėms iki visiško iškepimo, sudėkite smulkintas žoleles. Išjunkite sriubą ir palikite ją dar 5-10 minučių.
Kategorijos