Klasikinė burokėlių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinė burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba taip pat dažnai vadinama burokėlių sriuba. Burokėlių sriuba yra daržovių sriuba, kuri praturtins organizmą reikalingais elementais ir vitaminais bei džiugins sodriu vištienos sultinio skoniu. Yra daugybė burokėlių sriubos variantų: užpilama kefyru ar rūgpieniu, verdama iš virtų ar keptų burokėlių, tačiau šis receptas yra klasikinis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė burokėlių sriuba Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens ir sudėkite blauzdas, kad užvirtų. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių.

Žingsnis 2

Klasikinė burokėlių sriuba Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, įkaitinkite keptuvę ir sudėkite svogūną, kubeliais supjaustytas ir sutarkuotas morkas. Kepkite 3-5 minutes nuolat maišydami.

Žingsnis 3

Klasikinė burokėlių sriuba Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite daugiau pomidorų ir saldžiųjų paprikų. Viską kartu kepkite 5 minutes, tada įpilkite pomidorų pastos ir šiek tiek vandens. Keptuvės turinį troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 4

Klasikinė burokėlių sriuba Žingsnis 4
Į puodą su mėsa sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada sudėkite tarkuotus burokėlius ir virkite dar 5 minutes. Po to į sriubą įberkite dar kepsnio, druskos, pipirų ir prieskonių.

Žingsnis 5

Klasikinė burokėlių sriuba Žingsnis 5
Likus 5 minutėms iki visiško iškepimo, sudėkite smulkintas žoleles. Išjunkite sriubą ir palikite ją dar 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos