Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinė dolma
Skani ir švelni dolma pradžiugins tuos, kurie mėgsta grūdus su mėsa. Nepaisant to, kad dolma yra tradicinis Kaukazo patiekalas, jis mėgstamas visose pasaulio šalyse. Ruošiant patiekalą elgiamasi su dideliu nerimu. O rezultatas - nuostabus kulinarinis šedevras.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą sudėkite svogūną. Sudėkite ryžius, žoleles, česnakus ir pomidorus. Druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Prieš pradėdami formuoti dolmą, nupjaukite kietąją lapų dalį - vietą, kur lapas pritvirtintas prie stiebo.
Žingsnis 2
Į vidų įdėkite maltos mėsos. Užlenkite apatinius šonus, tada šonus ir viršų. Taip sukursite mažus, sandarius vokus, kurie kepdami nesuplyš. Ant keptuvės dugno sudėkite vynuogių lapus, o ant viršaus - dolmą. Supjaustykite obuolį plonais griežinėliais ir sudėkite tarp įdarytų kopūstų.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite jogurtą, pomidorų pastą ir vandenį arba sultinį, pagal skonį įberkite druskos. Supilkite ant dolmos ir troškinkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos. Padažas turėtų sutirštėti, o skysčio perteklius išgaruoti.
Kategorijos