Klasikinė dolma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinė dolma

Skani ir švelni dolma pradžiugins tuos, kurie mėgsta grūdus su mėsa. Nepaisant to, kad dolma yra tradicinis Kaukazo patiekalas, jis mėgstamas visose pasaulio šalyse. Ruošiant patiekalą elgiamasi su dideliu nerimu. O rezultatas - nuostabus kulinarinis šedevras.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė dolma Žingsnis 1
Į maltą mėsą sudėkite svogūną. Sudėkite ryžius, žoleles, česnakus ir pomidorus. Druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Prieš pradėdami formuoti dolmą, nupjaukite kietąją lapų dalį - vietą, kur lapas pritvirtintas prie stiebo.

Žingsnis 2

Klasikinė dolma Žingsnis 2
Į vidų įdėkite maltos mėsos. Užlenkite apatinius šonus, tada šonus ir viršų. Taip sukursite mažus, sandarius vokus, kurie kepdami nesuplyš. Ant keptuvės dugno sudėkite vynuogių lapus, o ant viršaus - dolmą. Supjaustykite obuolį plonais griežinėliais ir sudėkite tarp įdarytų kopūstų.

Žingsnis 3

Klasikinė dolma Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Sumaišykite jogurtą, pomidorų pastą ir vandenį arba sultinį, pagal skonį įberkite druskos. Supilkite ant dolmos ir troškinkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos. Padažas turėtų sutirštėti, o skysčio perteklius išgaruoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos