Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikinė feijoada su įvairia mėsa ir pomidorų pasta
Feijoada - tradicinis portugalų patiekalas iš pupelių, mėsos produktų ir farofa. Pagal vieną iš versijų feijoada buvo išrasta prieš 300 metų vergų, atvežtų į Braziliją iš Afrikos. Jie sumaišė nuo bojaro valgio likusius kiaulienos gabalėlius su juodosiomis pupelėmis. Po kurio laiko portugalai į šį patiekalą pridėjo dešrų ir dešrelių, o indėnai - farofa. Patiekalo vartojimas taip pat padės pagerinti ląstelių regeneraciją.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą su vandeniu ir išvirkite pupeles, kol suminkštės. Paruoškite ketaus katilą, įpilkite augalinio aliejaus ir 5 min. pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite pomidorų pastą ir aitriąją papriką.
Žingsnis 2
Viską gerai išmaišykite ir virkite 10 minučių. Tada supilkite vyną, druską ir raudonėlį. Išmaišykite ir virkite 15 minučių. Sudėkite pupeles ir troškinkite 10 minučių. Tada sudėkite mėsos mišinį, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Kategorijos