Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikinė feijoada su kiauliena, pupelėmis ir jautiena
Feijoada yra tradicinis brazilų patiekalas. Feijoada į Braziliją atkeliavo iš tamsiaodžių vergų, kurie buvo atvežti į Brazilijos plantacijas. Anksčiau ji buvo laikoma vergų maistu, tačiau šiandien feijoada gaminama beveik visame pasaulyje. Šis patiekalas labai sotus, nes jame yra daug mėsos.
Žingsnis 1
Šviežią mėsą 20 minučių pamirkykite vandenyje. Jautieną, kiaulienos nugarinę ir sprandinę supjaustykite kubeliais. Paruoškite katilą, supilkite alyvuogių aliejų ir kepkite visą šviežią mėsą ant didelės ugnies 7 minutes.
Žingsnis 2
Sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių, tada sudėkite svogūnus ir pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais ir 10 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite pupeles ir šoninę, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Tada sudėkite dešreles ir dešreles ir troškinkite dar 10 minučių. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir palikite 25 minutes pastovėti.
Kategorijos