Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikinė kalakutienos filė azu
Tradicinis totorių virtuvės patiekalas azu paprastai gaminamas iš jautienos arba avienos. Jį galite paįvairinti gamindami kalakutienos filė azu. Patiekalas ne mažiau skanus, bet mažiau kaloringas. Jis puikiai tinka vaikų maistui. Azu galima gaminti su bulvėmis arba be jų, kitaip jį sudaro pagrindiniai ingredientai: mėsa, marinuoti agurkai, svogūnai, česnakai, pomidorai ir žolelės.
Žingsnis 1
Paruoškite azu ingredientus. Į keptuvę įpilkite 1,5 valgomojo šaukšto aliejaus, ant didelės ugnies apkepkite bulves, kepimo pabaigoje įberkite druskos. Į kitą keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite kalakutieną ir svogūną, kepkite 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į mėsą sudėkite agurkus, pomidorus ir česnakus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite pomidorų pastos ir prieskonių, išmaišykite. Supilkite vandenį ir troškinkite, kol mėsa išvirs. Prie virtų daržovių ir mėsos sudėkite keptas bulves. Išmaišykite azu ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos