Publikavimo data: 2024-05-01
Klasikinė lazanija
Klasikinė lazanija gaminama iš šešių sluoksnių įdarytos tešlos, ant viršutinio sluoksnio dedamas tarkuotas sūris ir kelios riekelės sviesto. Italai į lazaniją mėgsta dėti įvairių rūšių sūrio, dažniausiai rikotos, mocarelos ir parmezano. Patiekalo kaloringumas priklauso nuo įdaro: tai gali būti grybai, pomidorai, špinatai, baklažanai, cukinijos, žuvis, jūros gėrybės, vištiena arba kumpis. Garsiausias lazanijos gerbėjas, katinas Garfildas, sakė: "Lasagne nėra patiekalas. Tai svajonių objektas. Tai dievų maistas."
Žingsnis 1
Paruoškite lazanijos lakštus. Lakštus virkite verdančiame vandenyje, kol išvirs. Vieną po kito panardinkite lakštus į verdantį vandenį ir išimkite juos žnyplėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą. Pieną pašildykite, jis turi būti karštas. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus. Kepkite miltus ant vidutinės ugnies 2 minutes. Nedidelėmis porcijomis nuolat maišydami supilkite karštą pieną į sviesto ir miltų mišinį. Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir muskato riešuto. Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės. Nuimkite padažą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite Bolonijos padažą. Išspauskite česnaką. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Svogūną, morkas ir česnaką 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 5 minutes. Nulupkite pomidorus ir sumaišykite trintuvu iki vientisos masės. Į maltą mėsą įpilkite pomidorų pastos, vandens, itališkų žolelių, druskos, juodųjų pipirų ir pomidorų tyrės. Virkite ant silpnos ugnies 1 valandą.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją. Ant formos dugno užtepkite šiek tiek bešamelio padažo. Tęskite šia tvarka, kol baigsis ingredientai: lazanijos lakštai, bešamelis, Bolonijos padažas.
Žingsnis 5
Iškepkite lazaniją. Dėkite lazaniją į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Viršutinį sluoksnį apibarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į orkaitę 5 minutėms, kol plutelė paruduos.
Kategorijos