Klasikinė prancūziška mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinė prancūziška mėsa

Klasikinę prancūzišką mėsą mėgsta visi - ir suaugusieji, ir vaikai. Gerai iškeptos, marinuotos ir sultingos kiaulienos derinys su plonai supjaustytų bulvių, padengtų tarkuoto sūrio sluoksniu, skoniu nepaliks abejingų. Šio puikaus patiekalo privalumas tas, kad jis yra ne tik skanus, bet ir labai sotus bei lengvai paruošiamas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.15/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė prancūziška mėsa Žingsnis 1
Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite gana dideliais, bet plonais griežinėliais, tada mėsą iš abiejų pusių gerai apskrudinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Jei reikia, pagal skonį įberkite kitų prieskonių.

Žingsnis 2

Klasikinė prancūziška mėsa Žingsnis 2
Tada perkelkite mėsos gabalėlius į gilų indą, sudėkite smulkintą česnaką. Mėsa turėtų marinuotis 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Klasikinė prancūziška mėsa Žingsnis 3
Paimkite kepimo skardą (pageidautina su aukštais šonais), supilkite augalinį aliejų ir sudėkite ant jos marinuotą kiaulieną. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant mėsos vienu ar dviem sluoksniais, pasūdykite, papipirinkite ir aptepkite majonezu.

Žingsnis 4

Klasikinė prancūziška mėsa Žingsnis 4
Nuluptas bulves supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite ant kito sluoksnio. Pasūdykite, aptepkite majonezu.

Žingsnis 5

Klasikinė prancūziška mėsa Žingsnis 5
Bulves ant viršaus pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Pabaigoje sūrį taip pat apliekite majonezu.

Žingsnis 6

Klasikinė prancūziška mėsa Žingsnis 6
Įdėkite indą į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos