Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinė prancūziška mėsa
Klasikinę prancūzišką mėsą mėgsta visi - ir suaugusieji, ir vaikai. Gerai iškeptos, marinuotos ir sultingos kiaulienos derinys su plonai supjaustytų bulvių, padengtų tarkuoto sūrio sluoksniu, skoniu nepaliks abejingų. Šio puikaus patiekalo privalumas tas, kad jis yra ne tik skanus, bet ir labai sotus bei lengvai paruošiamas.
Žingsnis 1
Kiaulieną nuplaukite ir supjaustykite gana dideliais, bet plonais griežinėliais, tada mėsą iš abiejų pusių gerai apskrudinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Jei reikia, pagal skonį įberkite kitų prieskonių.
Žingsnis 2
Tada perkelkite mėsos gabalėlius į gilų indą, sudėkite smulkintą česnaką. Mėsa turėtų marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo skardą (pageidautina su aukštais šonais), supilkite augalinį aliejų ir sudėkite ant jos marinuotą kiaulieną. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant mėsos vienu ar dviem sluoksniais, pasūdykite, papipirinkite ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 4
Nuluptas bulves supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite ant kito sluoksnio. Pasūdykite, aptepkite majonezu.
Žingsnis 5
Bulves ant viršaus pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Pabaigoje sūrį taip pat apliekite majonezu.
Žingsnis 6
Įdėkite indą į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite apie 1 valandą.
Kategorijos