Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinė sriuba su lydytu sūriu ir rūkytomis dešrelėmis
Sriuba atsirado tik Petro Didžiojo laikais, iki tol skysti patiekalai buvo vadinami chlebki, kartais yushki nuo žodžio ausis, kuriuo buvo vadinami pirmieji patiekalai su makaronais, grūdais ar daržovėmis. Beveik kiekvienoje šeimoje galioja taisyklė, kad per pietus būtina valgyti skystai. Tačiau kasdien valgyti tas pačias sriubas nusibosta, todėl šis receptas padės paįvairinti šeimos pietus.
Žingsnis 1
Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus. Po 5 minučių sudėkite rūkytos dešros gabalėlius.
Žingsnis 2
Tuomet kepsnį su bulvėmis ir vandeniu sudėkite į puodą, pasūdykite ir palikite troškintis, kol bulvės visiškai išvirs.
Žingsnis 3
Kreminį sūrį supjaustykite kubeliais, krapus susmulkinkite. Likus 10 min. iki sriubos virimo pabaigos į ją sudėkite sūrį ir krapus, išmaišykite ir išjunkite, kai sūris visiškai išsilydys.
Kategorijos