Klasikinė sriuba su lydytu sūriu ir rūkytomis dešrelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinė sriuba su lydytu sūriu ir rūkytomis dešrelėmis

Sriuba atsirado tik Petro Didžiojo laikais, iki tol skysti patiekalai buvo vadinami chlebki, kartais yushki nuo žodžio ausis, kuriuo buvo vadinami pirmieji patiekalai su makaronais, grūdais ar daržovėmis. Beveik kiekvienoje šeimoje galioja taisyklė, kad per pietus būtina valgyti skystai. Tačiau kasdien valgyti tas pačias sriubas nusibosta, todėl šis receptas padės paįvairinti šeimos pietus.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė sriuba su lydytu sūriu ir rūkytomis dešrelėmis Žingsnis 1
Į keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite morkas, svogūnus ir česnakus. Po 5 minučių sudėkite rūkytos dešros gabalėlius.

Žingsnis 2

Klasikinė sriuba su lydytu sūriu ir rūkytomis dešrelėmis Žingsnis 2
Tuomet kepsnį su bulvėmis ir vandeniu sudėkite į puodą, pasūdykite ir palikite troškintis, kol bulvės visiškai išvirs.

Žingsnis 3

Klasikinė sriuba su lydytu sūriu ir rūkytomis dešrelėmis Žingsnis 3
Kreminį sūrį supjaustykite kubeliais, krapus susmulkinkite. Likus 10 min. iki sriubos virimo pabaigos į ją sudėkite sūrį ir krapus, išmaišykite ir išjunkite, kai sūris visiškai išsilydys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos