Sūrio sriuba su kalakutiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Sūrio sriuba su kalakutiena

Sūrio sriubos receptas mus pasiekė iš Prancūzijos. Vietoj brangaus kietojo sūrio galite naudoti aukštos kokybės lydytą sūrį. Ant kalakutienos išvirtas sultinys suteiks sriubai skonio ir sodrumo. Kalakutiena garsėja savo nauda sveikatai: ją rekomenduojama vartoti sergant alergija ir laikantis mažo kaloringumo dietų. Joje praktiškai nėra riebalų, tačiau gausu baltymų, ji greitai virškinama ir lengvai įsisavinama. Sūris į sriubą dedamas paskutiniame etape, kad visiškai išsilydytų, bet neprarastų savo skonio.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
66 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sūrio sriuba su kalakutiena Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite kalakutieną į šaltą vandenį, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 60 minučių. Iš sultinio išimkite kalakutieną, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Sūrio sriuba su kalakutiena Žingsnis 2
Į sultinį sudėkite bulves ir kepsnį. Sudėkite bulves į sultinį ir virkite 15 minučių. Įkaitintame augaliniame aliejuje 5 min. pakepinkite svogūną ir morkas. Sudėkite kepsnį į sultinį ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Sūrio sriuba su kalakutiena Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Į sultinį sudėkite kalakutienos gabalėlius, druską, lydytą sūrį, juoduosius pipirus ir česnaką. Kruopščiai išmaišykite, palikite po uždaru dangčiu ant silpnos ugnies 5 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos