Publikavimo data: 2024-06-08
Sūrio sriuba su kalakutiena
Sūrio sriubos receptas mus pasiekė iš Prancūzijos. Vietoj brangaus kietojo sūrio galite naudoti aukštos kokybės lydytą sūrį. Ant kalakutienos išvirtas sultinys suteiks sriubai skonio ir sodrumo. Kalakutiena garsėja savo nauda sveikatai: ją rekomenduojama vartoti sergant alergija ir laikantis mažo kaloringumo dietų. Joje praktiškai nėra riebalų, tačiau gausu baltymų, ji greitai virškinama ir lengvai įsisavinama. Sūris į sriubą dedamas paskutiniame etape, kad visiškai išsilydytų, bet neprarastų savo skonio.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sudėkite kalakutieną į šaltą vandenį, užvirinkite, nugriebkite putas ir virkite ant silpnos ugnies 60 minučių. Iš sultinio išimkite kalakutieną, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į sultinį sudėkite bulves ir kepsnį. Sudėkite bulves į sultinį ir virkite 15 minučių. Įkaitintame augaliniame aliejuje 5 min. pakepinkite svogūną ir morkas. Sudėkite kepsnį į sultinį ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubą. Į sultinį sudėkite kalakutienos gabalėlius, druską, lydytą sūrį, juoduosius pipirus ir česnaką. Kruopščiai išmaišykite, palikite po uždaru dangčiu ant silpnos ugnies 5 min.
Kategorijos