Publikavimo data: 2024-04-17
Sūrio sriuba
Karšta skani sūrio sriuba su bulvėmis ir vištienos filė puikiai tinka kaip pirmasis pietų patiekalas. Dėl sūrio sultinys tampa švelnus ir kreminis. Sriubai tinka ir įprasti lydyti sūriai, ir minkštas lydytas sūris vonelėje. Paruošti sūrio sriubą pagal šį receptą labai paprasta. Su ja gali susidoroti net pradedantis virėjas!
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite nedideliais 5-8 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Lydytus sūrius taip pat supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas. Viską kartu kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 8
Perkelkite vištieną ir daržoves į prikaistuvį arba puodą. Sudėkite bulves.
Žingsnis 9
Visus ingredientus užpilkite vandeniu, užkaiskite ir užvirkite. Virkite sriubą 10-15 minučių ant silpnos ugnies, retkarčiais nugriebdami nuo paviršiaus putas.
Žingsnis 10
Kai visi ingredientai išvirs, į sriubą įpilkite lydyto sūrio. Viską gerai išmaišykite, kad sūris ištirptų. Pagal skonį įberkite smulkintų petražolių, druskos ir pipirų.
Žingsnis 11
Sūrio sriuba paruošta. Gero apetito!
Kategorijos