Publikavimo data: 2024-10-21
Klasikinė šurpa
Šurpa turi tūkstantmetę istoriją. Ji ypač pripažinta Vidurinėje Azijoje. Yra daugybė šurpos paruošimo variantų, o nuo paruošimo būdo priklauso šio patiekalo naudingosios savybės. Šurpos nauda daugiausia priklauso nuo daržovių, kuriose gausu vitaminų ir antioksidantų, todėl naudokite tik šviežius vaisius, pirktus turguose arba užaugintus savo ūkyje.
Žingsnis 1
Vištieną sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Užvirus palikite virti apie 20 minučių. Tada sudėkite avinžirnius ir palikite ant ugnies dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Į tą patį puodą suberkite bulves, morkas ir pomidorų pastą. Į tą pačią vietą įdėkite visą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite patiekalą dar apie 30 minučių.
Kategorijos