Klasikinė šurpa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Klasikinė šurpa

Šurpa turi tūkstantmetę istoriją. Ji ypač pripažinta Vidurinėje Azijoje. Yra daugybė šurpos paruošimo variantų, o nuo paruošimo būdo priklauso šio patiekalo naudingosios savybės. Šurpos nauda daugiausia priklauso nuo daržovių, kuriose gausu vitaminų ir antioksidantų, todėl naudokite tik šviežius vaisius, pirktus turguose arba užaugintus savo ūkyje.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinė šurpa Žingsnis 1
Vištieną sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant kaitlentės. Užvirus palikite virti apie 20 minučių. Tada sudėkite avinžirnius ir palikite ant ugnies dar 20 minučių.

Žingsnis 2

Klasikinė šurpa Žingsnis 2
Į tą patį puodą suberkite bulves, morkas ir pomidorų pastą. Į tą pačią vietą įdėkite visą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite patiekalą dar apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, sriubos su mėsa, sriubos su vištiena, sriubos, sultiniai, antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, šurpa, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, sriubos su pomidorais, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos