Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinė šviežių kopūstų sriuba
Šios sriubos receptu su manimi pasidalijo mano draugas virėjas. Receptas gana paprastas, sriuba soti, skani ir sveika. Pabandykite pasigaminti šią sriubą, nenusivilsite!
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens, sudėkite mėsą ir virkite, kol ji suminkštės. Kiaulienos virimo trukmė priklauso nuo mėsos šviežumo: jauna kiauliena verdama apie 20 minučių, o ne jauna - iki 40 minučių. Gaminimo metu būtinai nuplaukite putas.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, paruoškite daržoves: sutarkuokite morkas stambia tarka, smulkiai supjaustykite svogūną, supjaustykite bulves taip, kaip esame įpratę, ir susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite, pakepinkite svogūnus ir morkas iki auksinės spalvos, sudėkite pomidorų pastą, tada sudėkite kopūstus ir bulves, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite apkeptą mišinį į mėsą, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Įberkite druskos, pipirų, citrinos rūgšties ir lauro lapų. Uždenkite ir virkite dar kelias minutes. Tada išjunkite ir palikite pastovėti uždengtą dangčiu.
Kategorijos