Klasikinė tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Klasikinė tešla

Prancūzija laikoma bitečių gimimo vieta. Pirmą kartą jie buvo iškepti XVIII a. ir vadinti medalionais. Iš pradžių patiekalas buvo apvalios formos mėsos nugarinės kotletas, vėliau pradėta naudoti maltą mėsą, o dabar jie gaminami iš maltos mėsos. Į klasikinį receptą įeina malta jautiena. Jį geriau pasigaminti patiems iš atrinktų šviežios mėsos gabalėlių. Pagrindinis skirtumas tarp bittochki ir kotletų yra forma - ji yra apvali, o ne ovali. Po kepimo produktą reikia troškinti.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
292 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė tešla Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite džiūvėsėlius ir įpilkite majonezo. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Klasikinė tešla Žingsnis 2
Iškepkite tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šlapiomis rankomis iš faršo suformuokite apvalius rutuliukus, juos suplokite ir apvoliokite miltuose. Kepkite iš abiejų pusių 3-5 minutes, kol paruduos.

Žingsnis 3

Klasikinė tešla Žingsnis 3
Troškinkite tešlą. Baigiant kepti, įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, uždenkite dangčiu, įjunkite vidutinę ugnį ir troškinkite 5-6 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos