Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinė tešla
Prancūzija laikoma bitečių gimimo vieta. Pirmą kartą jie buvo iškepti XVIII a. ir vadinti medalionais. Iš pradžių patiekalas buvo apvalios formos mėsos nugarinės kotletas, vėliau pradėta naudoti maltą mėsą, o dabar jie gaminami iš maltos mėsos. Į klasikinį receptą įeina malta jautiena. Jį geriau pasigaminti patiems iš atrinktų šviežios mėsos gabalėlių. Pagrindinis skirtumas tarp bittochki ir kotletų yra forma - ji yra apvali, o ne ovali. Po kepimo produktą reikia troškinti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlos pagrindą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite džiūvėsėlius ir įpilkite majonezo. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šlapiomis rankomis iš faršo suformuokite apvalius rutuliukus, juos suplokite ir apvoliokite miltuose. Kepkite iš abiejų pusių 3-5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 3
Troškinkite tešlą. Baigiant kepti, įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens, uždenkite dangčiu, įjunkite vidutinę ugnį ir troškinkite 5-6 minutes.
Kategorijos