Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinė vištienos krūtinėlė su sūriu ir pomidorais
Vištienos krūtinėlė yra lengvai virškinamų baltymų, vitaminų, mineralų ir aminorūgščių šaltinis. Joje yra A, B9, B12, C, E, F, H ir PP vitaminų, taip pat organizmui būtinų mineralų. Pomidoruose yra daug vitaminų A ir K, taip pat daug B grupės vitaminų, folio rūgšties ir tiamino. Viename pomidoriuje gaunama apie 40 proc. vitamino C paros normos.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Apkepkite krūtinėlę iš dviejų pusių po 2 minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Dėkite krūtinėlę ant kepimo skardos. Ant viršaus uždėkite svogūnų, pomidorų ir aptepkite majonezu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir uždėkite ant krūtinėlės. Dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Kategorijos