Klasikinė vištienos pita pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Klasikinė vištienos pita

Tradicinis arabiškas patiekalas - pita, ši kvietinė plokščia duona su įvairiais įdarais tapo mėgstama daugelyje Europos šalių. Pagal senovinį originalų receptą jis gali būti gaminamas tuščias. Paslaptis ta, kad kepimo metu tešloje susidarę vandens garai susikaupia duonos plokštainio centre ir atskiria tešlos sluoksnius. Taip susidaro "kišenė", kurią galima pripildyti iš esmės bet kokiu įdaru, atsižvelgiant į skonį ir pageidavimus. Šiuo atveju tai bus vištienos filė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
136 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.25/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinė vištienos pita Žingsnis 1
Paruoškite pitos tešlą. Persijotus miltus suberkite į puodą. Į karštą vandenį įberkite druskos ir maišykite, kol ištirps. Karštą pasūdytą vandenį supilkite į miltus ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Greitai išminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite 20 minučių pailsėti. Padalykite į 8 lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir palikite po maistine plėvele dar 5 minutėms.

Žingsnis 2

Klasikinė vištienos pita Žingsnis 2
Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 15 cm apskritą pyragą. Dėkite ant įkaitintos sausos keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Pita išsipūs, nes vidus prisipildys garų. Jos negalima pradurti.

Žingsnis 3

Klasikinė vištienos pita Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sutarkuokite du agurkus stambia tarka. Aštriu peiliu susmulkinkite česnaką, smulkiai sukapokite mėtas ir kalendras. Sumaišykite visus paruoštus ingredientus. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, citrinos sulčių ir kefyro ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Klasikinė vištienos pita Žingsnis 4
Papriką supjaustykite plonais žiedais, o likusį agurką - apskritimais. Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis, pasūdykite ir papipirinkite, įdėkite smulkiai supjaustyto česnako. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant sausos grilio keptuvės po minutę iš abiejų pusių.

Žingsnis 5

Klasikinė vištienos pita Žingsnis 5
Toje pačioje keptuvėje pašildykite paruoštą pitos duoną. Atverkite jas, pripildykite kišenėlę daržovių, mėsos, padažo ir papuoškite šviežios mėtos šakele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
keptas maistas, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, sumuštiniai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 10 minučių, užkandis, žalumynų sezonas, pomidorų sezonas, sūrio užkandžiai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos