Klasikinė žirnių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinė žirnių sriuba

Žirnių sriuba yra tradicinis patiekalas visose pasaulio šalyse. Šis patiekalas turi lengvą saldoką skonį, daug baltymų ir sveikų ingredientų. Sriubai galite naudoti bet kokios rūšies žirnius (šviežius, džiovintus ir šaldytus). Ją galite virti ir pietums, ir vakarienei. Ryškus ir patrauklus patiekalo skonis traukia visų dėmesį.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė žirnių sriuba Žingsnis 1
Žirnius mirkykite 3 valandas. Tada gerai nuplaukite ir virkite su šonkauliukais 2 valandas.

Žingsnis 2

Klasikinė žirnių sriuba Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite šonkaulius. Mėsą nuimkite nuo kaulo ir supjaustykite griežinėliais. Paimkite dešreles ir supjaustykite jas griežinėliais. Mėsą sudėkite į sultinį.

Žingsnis 3

Klasikinė žirnių sriuba Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Tuomet suberkite jas į sultinį ir virkite 10 minučių. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite ir pakepinkite augaliniame aliejuje.

Žingsnis 4

Klasikinė žirnių sriuba Žingsnis 4
Įdėkite kepsnį į sriubą. Virkite 10 minučių. Tada įberkite druskos ir prieskonių. Susmulkinkite petražolių žalumynus ir 2 minutes troškinkite po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos