Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinė žirnių sriuba
Žirnių sriuba yra tradicinis patiekalas visose pasaulio šalyse. Šis patiekalas turi lengvą saldoką skonį, daug baltymų ir sveikų ingredientų. Sriubai galite naudoti bet kokios rūšies žirnius (šviežius, džiovintus ir šaldytus). Ją galite virti ir pietums, ir vakarienei. Ryškus ir patrauklus patiekalo skonis traukia visų dėmesį.
Žingsnis 1
Žirnius mirkykite 3 valandas. Tada gerai nuplaukite ir virkite su šonkauliukais 2 valandas.
Žingsnis 2
Iš sultinio išimkite šonkaulius. Mėsą nuimkite nuo kaulo ir supjaustykite griežinėliais. Paimkite dešreles ir supjaustykite jas griežinėliais. Mėsą sudėkite į sultinį.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Tuomet suberkite jas į sultinį ir virkite 10 minučių. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 4
Įdėkite kepsnį į sriubą. Virkite 10 minučių. Tada įberkite druskos ir prieskonių. Susmulkinkite petražolių žalumynus ir 2 minutes troškinkite po dangčiu.
Kategorijos