Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinės bulvės su malta vištiena
Vištiena kartu su daržovėmis yra mėgstama šeimininkių. Tai ekonomiška ir visada labai skanu. Šis patiekalas pasirodo esąs ne tik nepaprastai švelnus ir apetitiškas, bet ir labai sveikas bei sotus, nes, pavyzdžiui, vištienoje labai daug naudingų aminorūgščių, tokių kaip taurinas, purinas, izoleucinas, valinas, lizinas, argininas, leucinas ir triptofanas. O kiekviena aminorūgštis yra savaip naudinga organizmui.
Žingsnis 1
Į vištienos faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite grietinę, druską, pipirus, prancūziškas žoleles, svogūną ir morką. Viską išmaišykite ir suformuokite nedidelį rutuliuką, apvoliokite jį džiūvėsėliuose, tada plaktuose kiaušiniuose ir vėl džiūvėsėliuose. Kepkite mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves nuplaukite, perpjaukite išilgai ir per pusę. Kiekvienos skiltelės viduryje padarykite įpjovas ir pamerkite jas į ištirpintą sviestą, česnakų ir prieskonių mišinį.
Žingsnis 3
Sudėkite bulves ant kepimo skardos. Ant kiekvienos pusės uždėkite po gabalėlį sviesto. Dėkite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę 40 minučių. Išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę dar 5 minutėms. Bulves patiekite kartu su mėsos kukuliais.
Kategorijos