Klasikinės dietinės salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Klasikinės dietinės salotos

Šis klasikinis dietinių salotų receptas yra labai skanus ir kartu nesudėtingas patiekalas, paruoštas iš sultingų vaisių, žolelių ir švelnaus sūrio. Salotoms papildyti naudojami graikiniai riešutai ir kvapnus padažas, todėl jos tampa dar įdomesnės ir sotesnės. Paruoštas patiekalas pasirodo esąs labai maistingas, sveikas ir kartu mažai kaloringas. Jei pageidaujate, riešutus galima pakeisti moliūgų sėklomis arba sezamo sėklomis.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.28/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinės dietinės salotos Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nulupkite imbiero šaknį ir sutarkuokite ją smulkia tarka. Išspauskite pusės citrinos sultis. Po to sudėtines dalis perkelkite į nedidelį dubenėlį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, medaus, garstyčių ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.

Žingsnis 2

Klasikinės dietinės salotos Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite ant silpnos ugnies, suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišydami kepkite kelias minutes. Tada graikinius riešutus perkelkite ant darbo stalo ir smulkiai sukapokite. Fetą supjaustykite mažais kubeliais, o vaisius - plonais griežinėliais.

Žingsnis 3

Klasikinės dietinės salotos Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Supjaustytus vaisius sudėkite į gilų dubenį. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus ir sūrį. Rankomis suplėšykite salotas ir špinatus ir sudėkite prie likusių ingredientų. Į paruoštas salotas supilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos