Publikavimo data: 2025-08-16
Klasikinės dietinės salotos
Šis klasikinis dietinių salotų receptas yra labai skanus ir kartu nesudėtingas patiekalas, paruoštas iš sultingų vaisių, žolelių ir švelnaus sūrio. Salotoms papildyti naudojami graikiniai riešutai ir kvapnus padažas, todėl jos tampa dar įdomesnės ir sotesnės. Paruoštas patiekalas pasirodo esąs labai maistingas, sveikas ir kartu mažai kaloringas. Jei pageidaujate, riešutus galima pakeisti moliūgų sėklomis arba sezamo sėklomis.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nulupkite imbiero šaknį ir sutarkuokite ją smulkia tarka. Išspauskite pusės citrinos sultis. Po to sudėtines dalis perkelkite į nedidelį dubenėlį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, medaus, garstyčių ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite ant silpnos ugnies, suberkite graikinius riešutus ir nuolat maišydami kepkite kelias minutes. Tada graikinius riešutus perkelkite ant darbo stalo ir smulkiai sukapokite. Fetą supjaustykite mažais kubeliais, o vaisius - plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Supjaustytus vaisius sudėkite į gilų dubenį. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus ir sūrį. Rankomis suplėšykite salotas ir špinatus ir sudėkite prie likusių ingredientų. Į paruoštas salotas supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Kategorijos