Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikinės įdarytos paprikos su česnakais
Klasikinis įdarytų paprikų su česnakais receptas pažįstamas net virtuvės naujokams. Paprikos garsėja dideliu vitamino C, A, K, kalio, mangano kiekiu. Jose gausu baltymų, riebalų, skaidulinių medžiagų, cukraus. Paprikas, įdarytas mėsa, geriausia gaminti vasarą. Sezono metu ir paprikų skonis sultingas ir sodrus, be to, jos yra nebrangios. Šis patiekalas patiks jums ir taps mėgstamiausiu jūsų šeimoje.
Žingsnis 1
Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Susmulkinkite grybus, pomidorus ir svogūnus. Nulupkite česnaką, sutarkuokite sūrį stambia tarka.
Žingsnis 2
Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Sumaišykite svogūną, česnaką ir pomidorus su malta mėsa. Galite įmušti kiaušinį, kad gautumėte vientisą masę.
Žingsnis 3
Karštoje keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepkite grybus, smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą sudėkite keptas daržoves, išmaišykite. Pagardinkite druska ir įberkite reikiamų prieskonių.
Žingsnis 5
Paprikas išdėliokite nepridegančiame inde, sudėkite į jas maltą mėsą, uždenkite folija ir pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę 30-40 minučių. Tada išimkite, papuoškite tarkuotu parmezano sūriu ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę. Pagaminkite penkias porcijas.
Kategorijos