Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa

Paprikos turi daug naudingų savybių. Jose yra karotino, askorbo rūgšties, fosforo, fluoro, geležies, chloro, cinko, mangano ir jodo, todėl jos rekomenduojamos esant silpnam imunitetui ir cukriniam diabetui. Taip pat šiandien paprikos naudojamos daugelyje patiekalų. Jos kepamos, troškinamos, dedamos į salotas, kepamos ant grotelių arba valgomos žalios. Verta paminėti, kad žmonėms, kenčiantiems nuo depresijos ir atminties sutrikimų, ši saldi daržovė tiesiog nepakeičiama mitybos racione.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa Žingsnis 1
Kepkite svogūnų kubelius augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa Žingsnis 2
Sumaišykite ryžius su malta mėsa, keptuvės turiniu ir įdarytiems kopūstams skirtais prieskoniais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa Žingsnis 3
Kiekvieną papriką pripildykite įdaro, palikdami šiek tiek vietos viršuje. Kiekvieną papriką sudėkite į puodą arba katilą ir užpilkite pasūdytu vandeniu iki vidurio. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir uždenkite dangčiu. Patiekalą virkite apie 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos