Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikinės įdarytos paprikos su mėsa
Paprikos turi daug naudingų savybių. Jose yra karotino, askorbo rūgšties, fosforo, fluoro, geležies, chloro, cinko, mangano ir jodo, todėl jos rekomenduojamos esant silpnam imunitetui ir cukriniam diabetui. Taip pat šiandien paprikos naudojamos daugelyje patiekalų. Jos kepamos, troškinamos, dedamos į salotas, kepamos ant grotelių arba valgomos žalios. Verta paminėti, kad žmonėms, kenčiantiems nuo depresijos ir atminties sutrikimų, ši saldi daržovė tiesiog nepakeičiama mitybos racione.
Žingsnis 1
Kepkite svogūnų kubelius augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Sumaišykite ryžius su malta mėsa, keptuvės turiniu ir įdarytiems kopūstams skirtais prieskoniais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Kiekvieną papriką pripildykite įdaro, palikdami šiek tiek vietos viršuje. Kiekvieną papriką sudėkite į puodą arba katilą ir užpilkite pasūdytu vandeniu iki vidurio. Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus ir uždenkite dangčiu. Patiekalą virkite apie 50 minučių.
Kategorijos