Publikavimo data: 2024-01-20
Klasikinės salotos su grybais receptas
Keptų grybų ir daržovių derinys yra ne tik labai skanus, bet ir sveikas. Visi šiame patiekale esantys ingredientai prisotina žmogaus organizmą selenu, kuris turi daug naudingų savybių. Tokios salotos puikiai tiks ant šventinio stalo. Jos patiks mėgstantiems sočiai pavalgyti, taip pat tiems, kurie saugo savo figūrą. Jei norite sumažinti šio patiekalo kaloringumą, apkepkite grybus alyvuogių aliejuje arba tiesiog juos troškinkite nedėdami aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Bulves nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirkite ir virkite bulves 30 minučių. Grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite 5 mm pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Perpjaukite grybus per pusę ir supjaustykite 5 mm griežinėliais.
Žingsnis 4
Išvirusias bulves nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Tada bulves supjaustykite dideliais 1,5-2 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 5
Smulkiai susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir retkarčiais pamaišydami kepkite bulves 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Sudėkite svogūnus į keptuvėje esančias bulves ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Sudėkite grybus, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 9
Pabarstykite daržoves paprika ir supilkite į keptuvę vyno actą. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes.
Žingsnis 10
Baigiant virti į bulves ir grybus įberkite 1 valgomąjį šaukštą garstyčių ir išmaišykite. Patiekite salotas šiltas, papuoštas smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis.
Žingsnis 11
Patiekite patiekalą su grietinės padažu, pagamintu iš neriebios grietinės, žolelių, trupučio citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Svečiai tai įvertins!
Kategorijos