Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili

"Hmeli Suneli" yra gerai žinomas gruziniškas prieskonis, kurį sudaro aštrių žolelių mišinys. Pavadinimas kilęs iš gruziniškų žodžių "khmeli" - aromatas ir "suneli" - prieskonis. Šio prieskonio dedama į troškintas daržoves, mėsą, žuvį. Ir, žinoma, be jo neapsieina nė vienas gruziniškas patiekalas. Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili - tai patiekalas, gaminamas iš paukštienos su pomidorais, pridedant gruziniškų prieskoninių žolelių ir hopli-suneli. Patiekalas skanus, aštrus ir aromatingas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
118 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 1
Paimkite vištienos šlauneles, pašalinkite kaulų perteklių ir riebalų sluoksnius. Jas pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 2

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba smulkiai sukapokite.

Žingsnis 3

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 3
Paimkite pomidorus, perpjaukite juos skersai iš viršaus ir panardinkite į verdantį vandenį. Nupjaukite odelę, patraukdami kraštus, ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 4
Nulupkite, nuplaukite ir peiliu smulkiai supjaustykite česnaką. Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą ir baziliką.

Žingsnis 5

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 5
Ant viryklės pastatykite keptuvę, įkaitinkite joje sviestą ir sudėkite šlauneles oda žemyn. Kepkite šlauneles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 6
Į keptą vištieną įdėkite šiek tiek sviesto ir smulkinto svogūno. Kepkite svogūną, kol taps skaidrus.

Žingsnis 7

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 7
Į kepintą vištieną ir svogūnus sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir supilkite hopli-suneli. Jei pomidorai yra blyškios nesočios spalvos, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos, kad spalva būtų ryškesnė. Kruopščiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 min.

Žingsnis 8

Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili Žingsnis 8
Į keptuvę suberkite žoleles ir česnakus. Nuimkite nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir palikite patiekalą 10-15 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, česnakų sezonas, Naujųjų metų išvakarių šventė, chakhokhbili, namų receptai, receptų knyga, chakhokhbili su pomidorų pasta

Kategorijos