Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili
"Hmeli Suneli" yra gerai žinomas gruziniškas prieskonis, kurį sudaro aštrių žolelių mišinys. Pavadinimas kilęs iš gruziniškų žodžių "khmeli" - aromatas ir "suneli" - prieskonis. Šio prieskonio dedama į troškintas daržoves, mėsą, žuvį. Ir, žinoma, be jo neapsieina nė vienas gruziniškas patiekalas. Klasikinės vištienos šlaunelės chakhokhbili - tai patiekalas, gaminamas iš paukštienos su pomidorais, pridedant gruziniškų prieskoninių žolelių ir hopli-suneli. Patiekalas skanus, aštrus ir aromatingas.
Žingsnis 1
Paimkite vištienos šlauneles, pašalinkite kaulų perteklių ir riebalų sluoksnius. Jas pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 2
Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais arba smulkiai sukapokite.
Žingsnis 3
Paimkite pomidorus, perpjaukite juos skersai iš viršaus ir panardinkite į verdantį vandenį. Nupjaukite odelę, patraukdami kraštus, ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Nulupkite, nuplaukite ir peiliu smulkiai supjaustykite česnaką. Smulkiai supjaustykite šviežią kalendrą ir baziliką.
Žingsnis 5
Ant viryklės pastatykite keptuvę, įkaitinkite joje sviestą ir sudėkite šlauneles oda žemyn. Kepkite šlauneles iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Į keptą vištieną įdėkite šiek tiek sviesto ir smulkinto svogūno. Kepkite svogūną, kol taps skaidrus.
Žingsnis 7
Į kepintą vištieną ir svogūnus sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir supilkite hopli-suneli. Jei pomidorai yra blyškios nesočios spalvos, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos, kad spalva būtų ryškesnė. Kruopščiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 min.
Žingsnis 8
Į keptuvę suberkite žoleles ir česnakus. Nuimkite nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir palikite patiekalą 10-15 min.
Kategorijos