Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikiniai barščiai
Kiek šeimininkų, tiek ir receptų. Todėl nusprendžiau įamžinti savo barščių receptą. Tačiau turiu vieną paslaptį, kuria pasidalysiu. Nors tai gal ir nėra jokia paslaptis, tačiau mano pažįstami nustebo apie ją sužinoję.
Žingsnis 1
Mėsą užpilkite šaltu vandeniu ir padėkite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nuimkite putas, kad sultinys būtų skaidrus, pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir palikite mėsą virti.
Žingsnis 2
Nuluptus burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir viską kartu 10-15 min. kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Paprikas supjaustykite griežinėliais ir į burokėlius bei morkas įpilkite pomidorų pastos, pusę šaukšto acto ir tris šaukštus vandens.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais, kopūstus šiaudeliais ir sudėkite į sultinį. Virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite troškintų daržovių mišinį ir užvirinkite. Baigiant virti įpilkite likusį actą, žoleles ir slaptąjį ingredientą - cukrų.
Kategorijos