Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikiniai barščiai su vištiena
Barščiai yra slaviškos virtuvės patiekalas. Iš pradžių jis buvo gaminamas iš barščių, todėl patiekalas gavo savo pavadinimą. Vėliau į jo sudėtį pradėta dėti burokėlių kisieliaus, o vėliau ir kitų daržovių, kurios praturtino troškinio skonį. Šiuo metu sriuba turi daugiau nei 10 "oficialių" receptų. Taip yra dėl to, kad patiekalas turi platų paplitimo arealą - nuo Sibiro iki Čekijos. Viena iš plačiai paplitusių versijų yra klasikiniai barščiai su vištiena. Jis verdamas su česnaku ir pomidorų pasta.
Žingsnis 1
Paruoškite sultinį. Sudėkite filė į puodą, supilkite vandenį ir įjunkite didžiausią galingumą. Kai užvirs, nuimkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 30-35 min.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, burokėlius, morkas ir kepkite apie 7-10 min. Daržovės turi suminkštėti. Įmaišykite pomidorų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigkite virti barščius. Išimkite vištieną iš puodo, atvėsinkite, susmulkinkite. Į sultinį suberkite kopūstus ir bulves, virkite 20 minučių. Sudėkite daržovių apkepą ir mėsą, sumažinkite ugnį iki vidutinės, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 20 minučių. Įmaišykite susmulkintas žoleles ir susmulkintą česnaką, išjunkite ugnį.
Kategorijos