Publikavimo data: 2024-06-16
Klasikiniai blyneliai su kepenėlėmis
Vienas populiariausių blynų įdarų - kepenys. Blynai, į kurių sudėtį įeina kepenų įdaras, yra ne tik nuostabaus skonio ir aromato, bet ir labai sotūs. Tokie blynai puikiai tinka šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir pastatykite ant kaitlentės. Kai vanduo užvirs, sudėkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas kepenis. Užvirus vėl virkite po uždaru dangčiu 25 minutes, tada išimkite paruoštą subproduktą ir leiskite jam atvėsti. Išvirkite kietai virtus kiaušinius.
Žingsnis 2
Nuluptą svogūną supjaustykite nuluptais kubeliais. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ją ir sudėkite svogūnus. Šiek tiek pakepinkite, kol taps skaidrus, tada sudėkite stambia tarka sutarkuotas morkas. Kepkite ingredientus kartu, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Atvėsintas kepenis sumalkite mėsmale. Sudėkite kepenėles su kepintomis daržovėmis, įpilkite šiek tiek vandens, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Faršą sudėkite į atskirą dubenį ir leiskite jam atvėsti. Tada sudėkite smulkiai supjaustytus kiaušinius ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir pusę puodelio pieno. Plakite, kol masė taps vientisa. Supilkite didžiąją dalį likusio pieno ir išmaišykite. Tada supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Galiausiai supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20 minučių.
Žingsnis 5
Pirmajam blynui skirtą keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Dėkite keptuvę ant kaitlentės ir gerai įkaitinkite. Supilkite tešlą ir paskirstykite ją po visą keptuvės paviršių. Kepkite blynus, kol jie taps auksiniai. Ant blyno krašto uždėkite šaukštą kepenų įdaro ir suvyniokite jį į voką.
Kategorijos