Publikavimo data: 2024-05-19
Klasikiniai marinuoti agurkai
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Užvirinkite 3 litrus vandens, įberkite druskos, cukraus ir acto. Virkite 2-3 minutes, kol cukrus ir druska ištirps. Palikite ant silpnos ugnies, kad marinatas būtų karštas.
Žingsnis 2
Sterilizuokite agurkus su žolelėmis ir krapais. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po kelis serbentų lapelius, krienų, vyšnių, ąžuolų, krapų ir 2-3 česnako skilteles. Sandariai uždėkite agurkus. Užpildykite stiklainius su agurkais 5-10 min. staigiu verdančiu vandeniu, tada nusunkite verdantį vandenį.
Žingsnis 3
Marinuokite agurkus. Užpilkite agurkus karštu marinatu, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite 7-8 val. atvėsti. Turėtų susidaryti 3 litrų talpos stiklainiai.
Kategorijos