Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikiniai mėsos kukuliai grietinės padaže
Kukuliai - tai rusų virtuvės patiekalas, tai nedideli maltos mėsos apskritimai, į kuriuos dažnai dedama ryžių, prieskonių arba džiūvėsėlių. Kitaip nei įprasti kotletai, mėsos kukuliai paprastai yra gerai troškinami ir patiekiami su pomidorų arba grietinės padažu. Troškintos mėsos ir padažo derinys patiekalą padaro sultingą ir minkštą.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą bent 60 minučių.
Žingsnis 2
Tada padarykite mėsos kukulius ir pamirkykite juos miltuose. Apkepkite juos iš abiejų pusių įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Kepimo inde sumaišykite vandenį ir grietinę, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Perdėkite mėsos kukulius į grietinės padažą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje ne trumpiau kaip 35 minutes, jei nėra dangčio, kepimo skardą uždenkite folija.
Kategorijos