Klasikiniai mėsos kukuliai grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Klasikiniai mėsos kukuliai grietinės padaže

Kukuliai - tai rusų virtuvės patiekalas, tai nedideli maltos mėsos apskritimai, į kuriuos dažnai dedama ryžių, prieskonių arba džiūvėsėlių. Kitaip nei įprasti kotletai, mėsos kukuliai paprastai yra gerai troškinami ir patiekiami su pomidorų arba grietinės padažu. Troškintos mėsos ir padažo derinys patiekalą padaro sultingą ir minkštą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Klasikiniai mėsos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 1
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą bent 60 minučių.

Žingsnis 2

Klasikiniai mėsos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 2
Tada padarykite mėsos kukulius ir pamirkykite juos miltuose. Apkepkite juos iš abiejų pusių įkaitintame saulėgrąžų aliejuje. Kepimo inde sumaišykite vandenį ir grietinę, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Klasikiniai mėsos kukuliai grietinės padaže Žingsnis 3
Perdėkite mėsos kukulius į grietinės padažą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje ne trumpiau kaip 35 minutes, jei nėra dangčio, kepimo skardą uždenkite folija.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos