Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinis achma
Manoma, kad sluoksniuotas sūrio pyragas, vadinamas achma, buvo išrastas Gruzijoje. Ten achma laikomas šventiniu patiekalu ir patiekiamas svarbiems svečiams. Gruzinai pyragą patiekia ant didelio padėklo ir pasirūpina, kad jis būtų karštas, kad sūris pasiskirstytų. Tradicinis achma receptas iš pradžių gali pasirodyti sudėtingas. Tačiau jei laikysitės visų žingsnių punkto po punkto, jums pavyks jį pagaminti iš pirmo karto. Tešlos ruošimo technologija panaši į naminių makaronų ruošimo technologiją.
Žingsnis 1
Užminkykite elastingą tešlą. Miltus supilkite į platų dubenį, padarykite nedidelę duobutę, suberkite į ją druską ir įmuškite kiaušinius. Pradėkite minkyti tešlą, po truputį pildydami vandenį, kol ji taps minkšta ir elastinga. Padalykite ją į 6 dalis, iš kurių viena turi būti didesnė už kitas. Suformuokite rutuliukus, sudėkite juos ant lėkštės ir uždenkite sausu rankšluosčiu. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio įdarą. Sūrį sutarkuokite arba pertrinkite per mėsmalę. Įdėkite šiek tiek lydyto sviesto ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Išvirkite pyragui skirtus sluoksnius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite iki 3 mm storio. Lakštus lengvai pabarstykite miltais. Užvirinkite vandenį. Visus sluoksnius, išskyrus vieną - patį didžiausią - po vieną panardinkite į verdantį vandenį ir palaikykite jame 40 sekundžių. Tada iš karto perliekite šaltu vandeniu. Po to padėkite ant rankšluosčio ir leiskite išdžiūti.
Žingsnis 4
Surinkite ir iškepkite achmą. Į formą įdėkite didžiausią neiškepusios tešlos sluoksnį. Aptepkite ją ištirpintu sviestu. Ant viršaus uždėkite sūrio, o ant jo - tešlos sluoksnį. Jį gausiai patepkite sviestu ir užtepkite sūrio. Taip išdėliokite visus sluoksnius, o paskutinį tik patepkite sviestu. Apatinius kraštus prispauskite prie viršutinio sluoksnio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Uždenkite formą folija ir kepkite achmą 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kol apskrus.
Kategorijos