Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikinis biryani su vištienos filė ir basmati ryžiais
Biryani - tai patiekalas iš prieskoniais pagardintos mėsos, ryžių ir daržovių. Įvairiais būdais ruošiamas patiekalas žinomas visoje Pietų Azijoje, taip pat arabų šalyse ir Vakaruose. Atrodo, kad jis kilęs iš Irano, o į Indijos subkontinentą pateko dėl keliautojų ir Irano prekybininkų.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite visus prieskonius, terijakio padažą, pomidorų pastą, česnaką ir citrinos sultis. Į dubenį sudėkite mėsą ir jogurtą. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 120 minučių.
Žingsnis 2
Ryžius 40 minučių pamirkykite vandenyje. Paruoškite keptuvę su sviestu, sudėkite svogūną ir pakepinkite. Tada sudėkite marinuotą mėsą ir troškinkite, kol ji pusiau iškeps.
Žingsnis 3
Tada į mėsą sudėkite saldžiąsias paprikas ir žaliuosius svogūnus. Kai filė bus beveik iškepusi, suberkite ryžius ir į jų vidurį įpilkite vandens. Virkite 5 minutes, tada sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių.
Kategorijos