Klasikinis biryani su vištienos filė ir basmati ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Klasikinis biryani su vištienos filė ir basmati ryžiais

Biryani - tai patiekalas iš prieskoniais pagardintos mėsos, ryžių ir daržovių. Įvairiais būdais ruošiamas patiekalas žinomas visoje Pietų Azijoje, taip pat arabų šalyse ir Vakaruose. Atrodo, kad jis kilęs iš Irano, o į Indijos subkontinentą pateko dėl keliautojų ir Irano prekybininkų.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis biryani su vištienos filė ir basmati ryžiais Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite visus prieskonius, terijakio padažą, pomidorų pastą, česnaką ir citrinos sultis. Į dubenį sudėkite mėsą ir jogurtą. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 120 minučių.

Žingsnis 2

Klasikinis biryani su vištienos filė ir basmati ryžiais Žingsnis 2
Ryžius 40 minučių pamirkykite vandenyje. Paruoškite keptuvę su sviestu, sudėkite svogūną ir pakepinkite. Tada sudėkite marinuotą mėsą ir troškinkite, kol ji pusiau iškeps.

Žingsnis 3

Klasikinis biryani su vištienos filė ir basmati ryžiais Žingsnis 3
Tada į mėsą sudėkite saldžiąsias paprikas ir žaliuosius svogūnus. Kai filė bus beveik iškepusi, suberkite ryžius ir į jų vidurį įpilkite vandens. Virkite 5 minutes, tada sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, namų receptai, biryani, grūdų patiekalai, ryžių patiekalai, česnakų sezonas, pomidorų sezonas, žaliasis sezonas, vakarienė, pietūs, aistringai, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, vištienos patiekalai, antrieji kursai

Kategorijos