Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinis burokėlių salotų receptas
Burokėliai pradėti vartoti prieš 4000 metų Viduržemio jūros regione. Iš pradžių maistui buvo naudojami tik lapai, o vėliau - patys burokėliai. Senovės romėnai burokėlius laikė afrodiziaku, o Hipokratas tiksliai žinojo, kad jų lapai nepakeičiami sergant odos ligomis ir gydant žaizdas. Pietvakariniuose Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos regionuose ši daržovė vadinama burokėliu, nes virta ji tampa ruda. Burokėliai ruošiami visiškai skirtingais būdais: valgomi žali, virti, marinuoti. Šiandien ruošime burokėlius su žuvimi, avokadais ir kopūstais. Šis patiekalas pasižymi ypatingu ir pikantišku skoniu, o avokadas jam suteikia rafinuotumo.
Žingsnis 1
Virtus burokėlius supjaustykite mažais gabalėliais. Avokadą nulupkite ir supjaustykite ilgomis juostelėmis. Kopūstą supjaustykite stambiais lapais. Supjaustykite žuvį, sūrį ir graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Didelėje lėkštėje išdėliokite salotų lapus, Pekino kopūstus ir ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytus burokėlius.
Žingsnis 3
Įdėkite avokadų, žuvies, chuka salotų, fetos sūrio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
Kategorijos