Klasikinis burokėlių salotų receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Klasikinis burokėlių salotų receptas

Burokėliai pradėti vartoti prieš 4000 metų Viduržemio jūros regione. Iš pradžių maistui buvo naudojami tik lapai, o vėliau - patys burokėliai. Senovės romėnai burokėlius laikė afrodiziaku, o Hipokratas tiksliai žinojo, kad jų lapai nepakeičiami sergant odos ligomis ir gydant žaizdas. Pietvakariniuose Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos regionuose ši daržovė vadinama burokėliu, nes virta ji tampa ruda. Burokėliai ruošiami visiškai skirtingais būdais: valgomi žali, virti, marinuoti. Šiandien ruošime burokėlius su žuvimi, avokadais ir kopūstais. Šis patiekalas pasižymi ypatingu ir pikantišku skoniu, o avokadas jam suteikia rafinuotumo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis burokėlių salotų receptas Žingsnis 1
Virtus burokėlius supjaustykite mažais gabalėliais. Avokadą nulupkite ir supjaustykite ilgomis juostelėmis. Kopūstą supjaustykite stambiais lapais. Supjaustykite žuvį, sūrį ir graikinius riešutus.

Žingsnis 2

Klasikinis burokėlių salotų receptas Žingsnis 2
Didelėje lėkštėje išdėliokite salotų lapus, Pekino kopūstus ir ant jų išdėliokite griežinėliais pjaustytus burokėlius.

Žingsnis 3

Klasikinis burokėlių salotų receptas Žingsnis 3
Įdėkite avokadų, žuvies, chuka salotų, fetos sūrio. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, garnyrai, salotos, daržovių salotos, šviežių daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 10 minučių, islandija, vakarienė, agurkų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga, salotos su alyvuogėmis, salotos su raudonaisiais svogūnais, salotos su daržovėmis

Kategorijos