Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinis chakhokhbili su aitriosiomis paprikomis
Yra daug chakhokhbili gaminimo variantų. Gruzijos virtuvėje šis patiekalas tradiciškai gaminamas iš paukštienos su specialiais aštriais gruziniškais prieskoniais. Klasikinis vištienos šlaunelių su aitriosiomis paprikomis patiekalas chakhokhbili pasižymi deginančiu raudonųjų pipirų skoniu ir specifiniu aštriu šviežių kalendrų ir česnakų aromatu. Jei mėgstate aštrius patiekalus, klasikinis "chakhokhbili" su aitriosiomis paprikomis jums patiks.
Žingsnis 1
Paruoštas vištienos šlauneles iš visų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Sudėkite vištienos šlauneles į keptuvę ir kepkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės, paskui dar 20 minučių, nuolat apversdami. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir nuluptas paprikas. Susmulkintus svogūnus 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Tada sudėkite papriką ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Paimkite pomidorus, nulupkite odelę ir sutarkuokite juos stambia tarka. Sudėkite pomidorus į keptuvę kartu su svogūnais ir paprikomis, pipirais, druska, užvirinkite ir 10 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite keptas vištienos šlauneles ir troškinkite jas su daržovėmis 30 minučių.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite česnaką, aitriąją papriką, kalendrą, suberkite į keptuvę ir viską kartu troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos