Klasikinis chakhokhbili su pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais

Chakhokhbili kilęs iš gruziniško žodžio "khokhobi", kuris reiškia "fazanas". Anksčiau Gruzijos teritorijoje buvo didelė fazanų buveinė, todėl iš pradžių patiekalas buvo gaminamas iš jų. Laikui bėgant pagrindinis ingredientas keitėsi, nes visame pasaulyje augo vištų populiacija. Šiandien "chakhokhbili" yra sotus gruziniškas klasikinis patiekalas, kuriame derinamas turtingas vištienos skonis su subtiliu daržovių padažu ir įrėminamas nuostabus aromatas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais Žingsnis 1
Padarykite išilginius pjūvius išilgai pomidorų paviršiaus sluoksnio. Sudėkite juos į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po poros minučių išimkite šaukštu ir palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais Žingsnis 2
Paimkite nepridegančią keptuvę, įkaitinkite ją dvi minutes ant didelės ugnies, tada kaitrą šiek tiek sumažinkite, sudėkite vištieną ir kepkite maždaug po septynias minutes iš abiejų pusių.

Žingsnis 3

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais Žingsnis 3
Svogūnus nulupkite ir šiek tiek nuplaukite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Retkarčiais sušlapinkite peilį po šaltu vandeniu, kad akys nesudrėktų. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais Žingsnis 4
Atskiroje keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūną. Kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 5

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais Žingsnis 5
Į vištieną sudėkite pomidorus ir troškinkite penkias minutes. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, kad pomidorų sultys greitai neišvirtų.

Žingsnis 6

Klasikinis chakhokhbili su pomidorais Žingsnis 6
Į vištieną ir pomidorus suberkite pakepintus svogūnus ir ant silpnos ugnies troškinkite dar apie dvidešimt minučių. Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos pagal skonį pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais. Pabarstykite patiekalą žolelėmis ir smulkintais česnakais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos