Klasikinis ėrienos šurpa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Klasikinis ėrienos šurpa

Vieno avienos šurpos gaminimo recepto nėra, tačiau yra kelios taisyklės, kurių reikėtų laikytis ją ruošiant. Mėsą prieš tai reikia apkepti. Yra daug daržovių variantų, tačiau kiekviename recepte yra: bulvės, morkos, svogūnai ir paprikos. Tradiciškai visi ingredientai supjaustomi dideliais gabalais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite morką ir svogūną.

Žingsnis 2

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 2
Paruoškite bulves: nulupkite jas ir supjaustykite dideliais griežinėliais.

Žingsnis 3

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 3
Mėsos nuo kaulų neatimkite, supjaustykite ją vienodais gabalėliais.

Žingsnis 4

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 4
Atėjo metas prieskoniams: nulupkite česnaką, susmulkinkite prieskonines žoleles.

Žingsnis 5

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 5
Išimkite paprikos viduriuką su sėklomis ir supjaustykite ją griežinėliais.

Žingsnis 6

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 6
Svogūnus ir morkas apkepkite storadugniame puode, naudodami augalinį aliejų.

Žingsnis 7

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 7
Kai daržovės šiek tiek apkeps, sudėkite mėsą. Maišydami kepkite 5-10 minučių.

Žingsnis 8

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 8
Kad mėsa neprarastų švelnios tekstūros, iš karto jos nesūdykite. Sūdykite pagal skonį, kai mėsa paruduos.

Žingsnis 9

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 9
Supilkite vandenį, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį.

Žingsnis 10

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 10
Bulves virkite, kol suminkštės (25-35 minutes), sudėkite žoleles ir česnakus.

Žingsnis 11

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 11
Likus 10 minučių iki virimo, sudėkite paprikas.

Žingsnis 12

Klasikinis ėrienos šurpa Žingsnis 12
Sriubą patiekite papuoštą šviežiomis žolelėmis. Česnaką galima išimti, jis jau suteikė visą skonį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos