Publikavimo data: 2024-03-28
Klasikinis ėrienos šurpa
Vieno avienos šurpos gaminimo recepto nėra, tačiau yra kelios taisyklės, kurių reikėtų laikytis ją ruošiant. Mėsą prieš tai reikia apkepti. Yra daug daržovių variantų, tačiau kiekviename recepte yra: bulvės, morkos, svogūnai ir paprikos. Tradiciškai visi ingredientai supjaustomi dideliais gabalais.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite morką ir svogūną.
Žingsnis 2
Paruoškite bulves: nulupkite jas ir supjaustykite dideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Mėsos nuo kaulų neatimkite, supjaustykite ją vienodais gabalėliais.
Žingsnis 4
Atėjo metas prieskoniams: nulupkite česnaką, susmulkinkite prieskonines žoleles.
Žingsnis 5
Išimkite paprikos viduriuką su sėklomis ir supjaustykite ją griežinėliais.
Žingsnis 6
Svogūnus ir morkas apkepkite storadugniame puode, naudodami augalinį aliejų.
Žingsnis 7
Kai daržovės šiek tiek apkeps, sudėkite mėsą. Maišydami kepkite 5-10 minučių.
Žingsnis 8
Kad mėsa neprarastų švelnios tekstūros, iš karto jos nesūdykite. Sūdykite pagal skonį, kai mėsa paruduos.
Žingsnis 9
Supilkite vandenį, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį.
Žingsnis 10
Bulves virkite, kol suminkštės (25-35 minutes), sudėkite žoleles ir česnakus.
Žingsnis 11
Likus 10 minučių iki virimo, sudėkite paprikas.
Žingsnis 12
Sriubą patiekite papuoštą šviežiomis žolelėmis. Česnaką galima išimti, jis jau suteikė visą skonį.
Kategorijos