Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikinis ežio receptas
Klasikinis maltų ežiukų su ryžiais receptas visada pagrįstas malta kiauliena ir jautiena. Mėsos kukuliai troškinami ant daržovių pagalvės iš daug kepintų svogūnų ir morkų padaže, pagamintame iš pomidorų pastos ir grietinės mišinio. Ne be reikalo į kepimą dedama kvapiųjų česnakų, o į pomidorų ir grietinės padažą - pjaustytų šviežių pomidorų. Klasikiniai ežiukai būna minkšti, švelnūs ir gardžiai apetitiški.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukams skirtus ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 6-7 min. kepkite svogūną, morką ir česnaką, retkarčiais pamaišydami. Nusausinkite ryžius ir sumaišykite juos su kiaulienos ir jautienos faršu, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Pomidorus be odelės supjaustykite mažais kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir kubeliais supjaustytus pomidorus. Įpilkite vandens, druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Išmeskite ežius. Rankomis iš maltos mėsos ir ryžių padarykite mažus vienodus rutuliukus. Sudėkite juos į keptuvę ant morkų ir svogūnų apkepo ir užpilkite padažu. Įdėkite lauro lapą, uždarykite keptuvę dangčiu ir troškinkite ežius ant silpnos ugnies 35 minutes.
Kategorijos