Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinis gratinas su šonine
Bulvių užkepėlė su šonine nukelia mus į Prancūziją, iš kur kilo šis patiekalas. Dėl gardžios apkepusios plutos, česnakų ir sūrio skonio tai yra vienas gardžiausių ne tik prancūzų, bet ir kitų pasaulio šalių virtuvių patiekalų. Didelis jo polius yra tas, kad jam nereikia brangių produktų, svarbiausia turėti visų mūsų mėgstamų bulvių, gabalėlį sūrio ir šiek tiek laiko paruošimui. Toliau laukia darbas už orkaitės.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, šoninę - nedidelėmis juostelėmis, sūrį sutarkuokite stambia tarka, o česnaką susmulkinkite. Smulkiai sukapokite petražoles.
Žingsnis 2
Bulves nusausinkite, užpilkite šaltu vandeniu, suberkite Provanso žoleles, įberkite druskos ir virkite - 7 minutes po užvirimo.
Žingsnis 3
Ant didelės ugnies 2 minutes pakepinkite šoninę, tada sudėkite svogūną ir pakepinkite 1 minutę. Po to į šoninę ir svogūnus 30 sekundžių pakepinkite česnaką ir supilkite grietinėlę. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Bulves užpilkite padažu iš keptuvės, suberkite petražoles, išmaišykite. Tada perkelkite į lėkštę ar kepimo skardą ir siųskite į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 25-30 minučių. Pabarstykite patiekalą sūriu ir palikite orkaitėje dar 5-7 minutėms. Jei gratino forma stiklinė, orkaitės iš anksto neįkaitinkite, tuomet kepimo laiką pailginkite 10-15 minučių.
Kategorijos