Publikavimo data: 2025-08-19
Klasikinis humusas
Humusas - nepakeičiamas užkandis ant Artimųjų Rytų stalo. Būtent ten jis puikiai ir skaniai paruošiamas. Tačiau jo receptas toks paprastas, kad humusą namuose gali pasigaminti net nepatyrusios namų šeimininkės.
Žingsnis 1
12 valandų mirkykite avinžirnius. Po to virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Karštus avinžirnius sumaišykite blenderiu, įpilkite vandens, kuriame avinžirniai buvo virti, iki norimos konsistencijos.
Žingsnis 3
Sausoje keptuvėje skrudinkite sezamo sėklas, kol jos įgaus malonų riešutų aromatą. Atvėsinkite.
Žingsnis 4
Sezamo sėklas sumalkite kavos malūnėliu.
Žingsnis 5
Sumaišykite avinžirnių tyrę, maltas sezamo sėklas ir trintą česnaką. Pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite pagal pageidavimą.
Kategorijos