Klasikinis humusas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Klasikinis humusas

Humusas - nepakeičiamas užkandis ant Artimųjų Rytų stalo. Būtent ten jis puikiai ir skaniai paruošiamas. Tačiau jo receptas toks paprastas, kad humusą namuose gali pasigaminti net nepatyrusios namų šeimininkės.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
549 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
39 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.69/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis humusas Žingsnis 1
12 valandų mirkykite avinžirnius. Po to virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Klasikinis humusas Žingsnis 2
Karštus avinžirnius sumaišykite blenderiu, įpilkite vandens, kuriame avinžirniai buvo virti, iki norimos konsistencijos.

Žingsnis 3

Klasikinis humusas Žingsnis 3
Sausoje keptuvėje skrudinkite sezamo sėklas, kol jos įgaus malonų riešutų aromatą. Atvėsinkite.

Žingsnis 4

Klasikinis humusas Žingsnis 4
Sezamo sėklas sumalkite kavos malūnėliu.

Žingsnis 5

Klasikinis humusas Žingsnis 5
Sumaišykite avinžirnių tyrę, maltas sezamo sėklas ir trintą česnaką. Pagardinkite druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, humusas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos