Publikavimo data: 2024-04-28
Klasikinis jautienos kepsnys.
Pasirinkite tinkamą mėsą gerai iškeptam kepsniui: labiausiai tinka jautienos nugarinė iš galvos arba nugaros dalies, o šlaunų mėsa naudojama rečiau. Svarbu nustatyti kepimo būdą: grilis ar neprideganti keptuvė namuose. Tinkamai iškepus, mėsos vidus visada išlieka sultingas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą kepimui: supjaustykite mėsą 1,5-2 cm storio kepsniais skersai pluošto, kiekvieną gabalėlį nuplaukite ir gerai nusausinkite rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį įtrinkite juodaisiais pipirais.
Žingsnis 2
Kepsnį reikia kepti ant didelės ugnies po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Prieš patiekdami kepsnį pasūdykite.
Kategorijos