Klasikinis keptos vištienos receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinis keptos vištienos receptas

Kepta vištiena tapo klasika visose pasaulio virtuvėse. Kiekviena tauta į receptą įneša savų subtilybių, vienur ji marinuojama terijakio padaže, kitur mirkoma druskos tirpale, dar kitur užpilama kefyru, vienintelė riba - virėjų fantazija. Nesenstanti klasika yra vištiena su minimaliu prieskonių kiekiu. Druska, malti pipirai, česnakas ir sviestas - ir vištiena spindės skoniu.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis keptos vištienos receptas Žingsnis 1
Perpjaukite vištieną išilgai krūtinėlės. Tada uždenkite maistine plėvele ir gerai išmuškite specialiu virtuviniu plaktuku. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Klasikinis keptos vištienos receptas Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite vištieną į keptuvę ir kepkite po svoriu, pavyzdžiui, ant apverstos lėkštės ar dangčio, ant keptuvės viršaus pastatytame puode su vandeniu. Taip kepkite vištieną iš abiejų pusių po 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Klasikinis keptos vištienos receptas Žingsnis 3
Česnakus išspauskite per specialų presą ir sumaišykite su keptuvėje esančiais riebalais. Gautu mišiniu aptepkite vištieną. Kitą česnako skiltelę supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su žolelėmis ir apibarstykite vištieną.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos