Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinis keptos vištienos receptas
Kepta vištiena tapo klasika visose pasaulio virtuvėse. Kiekviena tauta į receptą įneša savų subtilybių, vienur ji marinuojama terijakio padaže, kitur mirkoma druskos tirpale, dar kitur užpilama kefyru, vienintelė riba - virėjų fantazija. Nesenstanti klasika yra vištiena su minimaliu prieskonių kiekiu. Druska, malti pipirai, česnakas ir sviestas - ir vištiena spindės skoniu.
Žingsnis 1
Perpjaukite vištieną išilgai krūtinėlės. Tada uždenkite maistine plėvele ir gerai išmuškite specialiu virtuviniu plaktuku. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite vištieną į keptuvę ir kepkite po svoriu, pavyzdžiui, ant apverstos lėkštės ar dangčio, ant keptuvės viršaus pastatytame puode su vandeniu. Taip kepkite vištieną iš abiejų pusių po 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Česnakus išspauskite per specialų presą ir sumaišykite su keptuvėje esančiais riebalais. Gautu mišiniu aptepkite vištieną. Kitą česnako skiltelę supjaustykite plonais griežinėliais, sumaišykite su žolelėmis ir apibarstykite vištieną.
Kategorijos