Publikavimo data: 2024-02-04
Klasikinis kharcho su ryžiais receptas
Ar žinote, kaip atpažinti, kad žiūrite klasikinį nacionalinės gruziniškos sriubos receptą? Joje turi būti trys sudedamosios dalys, kurių negalima pakeisti niekuo kitu. Tai jautiena, slyvų padažas tkemali ir smulkinti graikiniai riešutai. Mūsų recepte yra visos šios sudedamosios dalys, todėl pagal jį galite pasigaminti tradicinę charcho sriubą, kokią jums patiektų Gruzijoje.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite bent keturis ar penkis kartus. Susmulkinkite vieną svogūną, petražolės šaknį ir česnaką. Susmulkinkite graikinius riešutus.
Žingsnis 2
Mėsą sudėkite į puodą su vandeniu. Svogūną ir morką perpjaukite per pusę. Sudėkite į puodą ir palaukite, kol užvirs. Sultinį virkite 2 valandas.
Žingsnis 3
Išimkite mėsą iš sultinio ir jį perkoškite. Tada į sultinį suberkite ryžius ir virkite 10 minučių. Mėsą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi, sudėkite anksčiau susmulkintą svogūną, česnaką, petražolės šaknį ir graikinius riešutus. Kepkite apie 7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Sumaišykite prieskonius su Tkemali ir supilkite į sultinį. Į sultinį supilkite keptuvės turinį. Pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite lauro lapą. Sriubą virkite dar 10 minučių.
Kategorijos