Publikavimo data: 2024-03-23
Klasikinis kiaulienos guliašas
Guliašas, atkeliavęs pas mus iš Vengrijos, tinka su bet kokiu garnyru arba patiekiamas kaip atskiras patiekalas. Žodis "guliašas" pažodžiui verčiamas kaip "galvijų piemuo". Ilgą laiką į kalnus ėję piemenys guliašą virdavo puoduose ant ugnies. Ištirpintuose riebaluose pakepinami svogūnai, tada dedami minkštos jaunos jautienos gabaliukai, visa tai užpilama nedideliu kiekiu vandens ir troškinama. Vėliau galima pridėti pomidorų arba pomidorų pastos, bulvių, grybų ir prieskonių.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 4
Išdėliokite kiaulienos gabalėlius. Apkepkite juos iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Sudėkite svogūnus ir morkas. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Daržoves ir mėsą apkepkite kartu.
Žingsnis 6
Maišydami atsargiai supilkite miltus į keptuvę.
Žingsnis 7
Įpilkite vandens ir lauro lapą. Išmaišykite ir troškinkite guliašą, kol sutirštės.
Kategorijos