Klasikinis kiaulienos guliašas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Klasikinis kiaulienos guliašas

Guliašas, atkeliavęs pas mus iš Vengrijos, tinka su bet kokiu garnyru arba patiekiamas kaip atskiras patiekalas. Žodis "guliašas" pažodžiui verčiamas kaip "galvijų piemuo". Ilgą laiką į kalnus ėję piemenys guliašą virdavo puoduose ant ugnies. Ištirpintuose riebaluose pakepinami svogūnai, tada dedami minkštos jaunos jautienos gabaliukai, visa tai užpilama nedideliu kiekiu vandens ir troškinama. Vėliau galima pridėti pomidorų arba pomidorų pastos, bulvių, grybų ir prieskonių.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite šiaudeliais.

Žingsnis 3

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi.

Žingsnis 4

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 4
Išdėliokite kiaulienos gabalėlius. Apkepkite juos iš abiejų pusių.

Žingsnis 5

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 5
Sudėkite svogūnus ir morkas. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Daržoves ir mėsą apkepkite kartu.

Žingsnis 6

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 6
Maišydami atsargiai supilkite miltus į keptuvę.

Žingsnis 7

Klasikinis kiaulienos guliašas Žingsnis 7
Įpilkite vandens ir lauro lapą. Išmaišykite ir troškinkite guliašą, kol sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos