Klasikinis kotletų receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Klasikinis kotletų receptas

Pagal klasikinį receptą paruoštas kotletas yra apetitą žadinantis mėsos patiekalas iš kiaulienos. Kad mėsa būtų sultinga, rekomenduojama imti kiaulienos šlaunelę, mentę arba sprandinę, taip pat būtinas nedidelis riebalų sluoksnis. Beje, nepaisant didelio riebalų kiekio, kiauliena yra labai sveika. Ji yra vitamino B šaltinis, kuris nebūdingas kitoms mėsos rūšims.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.46/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis kotletų receptas Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių mišinį. Giliame, plokščiadugniame dubenyje sumaišykite kiaušinius, 1 valgomąjį šaukštą miltų, druskos ir pipirų pagal skonį. Tada lengvai suplakite mišinį mikseriu. Į mišinį supilkite pieną ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Klasikinis kotletų receptas Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepti. Paruoštus mėsos gabalėlius sudėkite ant darbinio paviršiaus ir uždenkite maistine plėvele. Virtuviniu plaktuku kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių išmuškite. Paruoštą mėsą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Klasikinis kotletų receptas Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Į atskirą dubenį supilkite likusius miltus. Paruoštą mėsą pirmiausia pamerkite į kiaušinių mišinį, o tada į miltus. Sudėkite gabalėlius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos