Publikavimo data: 2024-06-13
Klasikinis kotletų receptas
Pagal klasikinį receptą paruoštas kotletas yra apetitą žadinantis mėsos patiekalas iš kiaulienos. Kad mėsa būtų sultinga, rekomenduojama imti kiaulienos šlaunelę, mentę arba sprandinę, taip pat būtinas nedidelis riebalų sluoksnis. Beje, nepaisant didelio riebalų kiekio, kiauliena yra labai sveika. Ji yra vitamino B šaltinis, kuris nebūdingas kitoms mėsos rūšims.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių mišinį. Giliame, plokščiadugniame dubenyje sumaišykite kiaušinius, 1 valgomąjį šaukštą miltų, druskos ir pipirų pagal skonį. Tada lengvai suplakite mišinį mikseriu. Į mišinį supilkite pieną ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepti. Paruoštus mėsos gabalėlius sudėkite ant darbinio paviršiaus ir uždenkite maistine plėvele. Virtuviniu plaktuku kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių išmuškite. Paruoštą mėsą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Į atskirą dubenį supilkite likusius miltus. Paruoštą mėsą pirmiausia pamerkite į kiaušinių mišinį, o tada į miltus. Sudėkite gabalėlius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos